Over Stichting ABC

Stichting ABC is een stichting van en voor laaggeletterden in heel Nederland. Door de jarenlange ervaring van Stichting ABC met de inzet van ervaringsdeskundigen laaggeletterdheid, heeft zij veel expertise op dit gebied.

Stichting ABC is een landelijke organisatie, maar binnen Stichting ABC wordt gewerkt met provinciale afdelingen. Daarnaast is er een landelijk bestuur voor organisatorische en administratieve ondersteuning en landelijke lobby.

In bijna iedere provincie heeft ABC een actieve afdeling. Binnen een afdeling zijn verschillende ervaringsdeskundigen laaggeletterdheid actief. Zij worden bijgestaan door één of meerdere ondersteuners. Deze vrijwilligers helpen bij de administratieve en organisatorische zaken. Iedere afdeling heeft een eigen bestuur die wordt gevormd door ervaringsdeskundigen. Voor meer informatie over de locaties in een bepaalde provincie,  bekijk alle locaties bij u in de regio.

Wil je graag in contact komen met een bestaand testpanel van Stichting ABC? Neem bij interesse  contact op met de lokale ABC-afdeling van je provincie. Kosten en werkwijze staan hier beschreven.
Op deze pagina deelt Stichting ABC kennis en ervaringen, bijvoorbeeld over welke sociale media laaggeletterden gebruiken, en opbrengsten van het project Innovatie inzet Ervaringsdeskundigen Laaggeletterdheid bij gemeenten. Ook deelt Stichting ABC kennis via de testpanels. Voor vragen kun je contact opnemen met Stichting ABC via het contactformulier.

Over ABC Beleidshulp.nl

Wil je meer weten over ABC Beleidshulp.nl? ABC Beleidshulp is ontwikkeld door Stichting ABC, een stichting van en voor laaggeletterden. Stichting ABC is een erkende ANBI-instelling

ANBI

Giften aan ANBI’S (Algemeen Nut Beogende Instelling) zijn aftrekbaar voor de inkomstenbelasting of de vennootschapsbelasting.